רכיב מרכזי וייחודי בפוליסות המוצעות בסוכנות לביטוח קדר, הוא מוקד חירום והצלה ימי. מה כולל מוקד החירום וההצלה ומדוע הוא מרכיב כ"כ חשוב בפוליסת הביטוח הימי שלך?
עולים על יאכטה? מעוניינים לרכב על אופנוע ים? אין ספק שצפויה לכם חוויה גדולה, אך יש לקחת בחשבון שהים כולל בתוכו גם לא מעט סכנות. כתוצאה מכך, עלה עם השנים הצורך ברכישת ביטוח ימי, כך שקשה למצוא היום אנשים שעוזבים את היבשה מבלי לדאוג להסדרתו.
רכיב מרכזי בפוליסות המוצעות בקדר, הוא מוקד חירום והצלה ימי.
מה כולל המוקד?
הנקודה הראשונה שחשוב לנו להבהיר היא שביטוח ימי, בבסיסו, מתייחס פעמים רבות בעיקר למקרים של נזק גופני בעת השהייה בים. מבלי לזלזל בחשיבות הכיסוי הזה, התמונה לא מסתכמת בו בלבד. במספר לא מבוטל של מקרים, אדם מאבד את דרכו בים, בין אם עקב ניווט לקוי, כשל טכני, מחסור בדלק או אפילו מזג אוויר סוער. באמצעות מוקד חירום והצלה, ניתן להזמין סיוע בכל שעות היממה, ונציג מטעמו יישלח למשימת החילוץ.
מצב נוסף שבו מוקד החירום וההצלה יכול לסייע נוגע גם הוא לכשל טכני בכל השיט, אלא שהוא מציע כאן יותר מאשר חילוץ: זהו שירות תיקונים הניתנים בלב ים, או אפילו עם ההגעה ליבשה. המוקד גם כולל בתוכו מערך מידע וייעוץ בנושאים ימיים שונים, וכן סיוע בזמן אמת בעת מצב חירום.
יתרון נוסף של מוקד החירום הוא בקשר שלו אל בעלי מקצוע מנוסים, בתחומים הימיים השונים. אנשי המוקד, בעת הצורך, ישמחו להפנות את המבוטח למכונאים, לחשמלאים ימאיים, למתקני מפרשים, למשרדי המרינות בישראל – והרשימה עוד ארוכה. הדבר חוסך, כמובן, מאמצים רבים באיתור בעל המקצוע המתאים ביותר.
דגשים חשובים בדרך להצלה
יש לציין כי מוקד חירום והצלה חייב להתנהל באופן המיטבי כדי שיהיה יעיל ביותר. בהקשר הזה, אנו בקדר מציעים את חבילת השירותים הרחבה ביותר. יש לנו הסכמים עם מחלצים בכל רחבי הארץ, כל אחד ואחד מהם עבר ביקורת מקצועית. כאשר המקרה אכן מכוסה בפוליסה, אנחנו נדאג שהמחלץ יגיע במהירות המרבית, והלקוח יידרש לתשלום דמי ההשתתפות העצמית בלבד.
ומה בנוגע להתנהלות שלכם, המבוטחים? ובכן, ברור שההמלצה היא ליצור קשר באמצעות טלפון נייד, טלפון לוויני או מכשיר הקשר שבכלי השיט, ולמסור בהודעה פרטים מרובים ככל האפשר: מיקום כלי השיט, סוגו, מספר כושר השיט שלו, מהות התקלה, סוג השירות הנדרש וכן הלאה.
אז מדוע צריך את המוקד?
אם עד כה תרחיש החירום וההצלה נראה לכם כחלק מתסריט הוליוודי ותו לא, המציאות מוכיחה אחרת. קחו לדוגמא את המקרה של שלומי, שמחזיק ביאכטה משפחתית. יום אחד, בשעת הערביים, היא עלתה על רשת דייגים ("חוק מרפי קפץ לביקור ביאכטה", להגדרתו), דבר שגרם לנזק מהותי למערכת ההנעה שלה. כאשר אין בנמצא אמצעי חילוץ אחר, ברורה החלטתו של שלומי ליצור קשר עם מוקד החילוץ. הוא זכה, מיותר לציין, למענה מקצועי, אשר הביא להשתלטות מהירה על הבעיה.
לסיכום ניתן לומר כי יש מקרים רבים בהם הביטוח סייע במידה רבה, ואפילו הציל חיים. לכן, המלצתנו היא שתדאגו לשלומכם והימנעו ממצבים בהם לא תהיו מכוסים או מוגנים מבחינה ביטוחית על כל המשתמע מכך.