יאכטות טובעות במרינה!

למעלה מ-50% מתאונות השיט מתרחשות בתחומי המרינה. בין אם בעגינה ברציף או בדרך אל/ ממקום העגינה.
ומכיוון שיאכטה נמצאת במקום עגינה קבוע במשך רב ימות השנה, הרי שמקרים רבים ניתנים למניעה.
את שאר המקרים, גם אולי ניתן למנוע, אבל מה שבטוח, במידה ומתכוננים אליהם והם נמצאים במודעות שלנו אפשר גם להקטין את הסיכון.

אספנו כמה טיפים למניעת נזק באזור המרינה, מוזמנים גם לשתף את הטיפים שלכם

שריפת יאכטה במרינה
טביעת יאכטה במרינה
יאכטה טבועה במרינה
כניסה למרינה ועליה על שרטון
נזק בעת סערה
לחץ כאן
טביעה במקום העגינה הקבוע
שקופית קודמת
שקופית הבאה
  1. שריפה – כמעט רב השריפות מתרחשות בתחומי המרינה. בין אם הגורם הוא קצר חשמלי בחיבורי מתח החוף, סיגריה בוערת ששכח שייט שנרדם, סיר שמן רותח, אלו רק חלק מהגורמים לשריפות בתחומי המרינה. שריפה בתחומי המרינה לרב ניתנת לכיבוי מהיר במידה והצוות על הספינה. גם אם הצוות לא על הספינה, כיבוי בעזרת זרנוקי המרינה, אולם יש לדעת היכן זרנוקים אלו ממוקמים מבעוד מועד.
    באותה נשימה, חשוב מאוד לנתק מכשירי חשמל כשאתם עוזבים את היאכטה. מדי חורף, לפחות שריפה אחת פורצת מהשארת מכשירי חימום דולקים ביאכטה. בחורף, הם הגורם מספר  לשריפה… 
  2. חבלים בלויים ולא מתאימים. במהלך סערות החורף, היאכטה במרינה רוקדת גם בהשפעת הרוחות וגם בהשפעת הזרמים. מדובר בשני מימדים שונים אשר משפיעים על היאכטה בכיוונים מנוגדים. בנוסף אליהם, גם הגאות/ שפל הקיצוניים בעת סערה גורמים לעומס רב על החבלים. כשהחבלים נקרעים, שום דבר אינו מגן על היאכטה שלכם שמתחילה לטייל במקום העגינה ולבקר גם את המזח וגם את היאכטה השכנה. הנשיקות הקטנות הללו לא נעימות לא ליאכטה שלכם ולא ליאכטה השכנה…
  3. אובדן שליטה במרינה. בין אם מדובר בכבל גז קרוע, או חבל במדחף, אבדן תמרון בתוך המרינה יכול להסתיים על שובר הגלים או על היאכטות שעוגנות סביבך סביבך. לפני יציאה לים בדוק כי המנוע משלב וכי אין חבלים במים. אתרע מזלך ואיבדת יכולת תמרון בתוך המרינה, נסה להאט ככל הניתן. נסה למצוא נקודה אליה תוכל להגיע בעזרת הרוח ותנועת היאכטה. הכן חבלים ופנדרים ונסה למזער את הפגיעה. לאחר שהיאכטה נעצרה, קשור אותה היטב במקום מוגן ובדוק מה גרם לאובדן התמרון. 
  4. למד היטב מהי תעלת הכניסה למרינה והאם ישנו שרטון בכניסה. בכל עונה, מספר דו ספרתי של יאכטות מתיישבות על שרטון החול במרינה הרצליה למרות שהוא פרסומי המרינה, רספ"ן ומצופי הסימון. שרטון בפתח מרינה אינו הפתעה, אלא עובדה ידועה. 

אתם מגיעים למרינה חדשה? דברו טלפונית עם המרינה וקבלו הנחיות כניסה, ותמיד, כניסה ביום עדיפה מכניסה בלילה. לא רק מבחינת תאום מול המרינה אלא גם מבחינת היכולת שלכם לקבלת עזרה בעת צרה.

  1. פנדר מפוצץ ושריטות בדופן אפשר לתקן בקלות. רגל שבורה, פחות נעים. רב הפציעות מתרחשות בעת עליה או ירידה מהיאכטה. ודאו כי היאכטה קשורה היטב, וכי אין בעיה לרדת מהיאכטה. אם יש צורך בסיוע ליורדים, תנו להם יד. קפיצות מהסיפון אל הרציף עלולות להסתיים באסון. אל תתנו לא לצעירים וגם לא לצעירים ברוחם לקפוץ מהסיפון לרציף בשום שלב…
  2. גניבות ופריצות – אל תשאירו ציוד מחוץ לקבינות. אם אתם עוזבים את היאכטה לזמן ארוך, הכניסו את כל הציוד לקבינות הנעולות. ציוד "חמיד" שאהוב על הגנבים, כמו פירוטכניקה, VHF נייד, חליפות סערה איכותיות וכו' מומלץ להשאיר במקום מוצנע ולא במקומות נגישים. לאחרונה גם יש הרבה גניבות של סירות שרות (דינגי)/ קיאקים ושאר "צעצועים" שנשארים בלילה קשורים ליאכטה. אנו ממליצים בחום להעלות את הציוד לסיפון בלילה ולא להשאירו במים. גם על מנת להקטין סיכון לגניבה וגם על מנת להקטין סיכון לנזק כתוצאה ממזג אויר משתנה.
  3. רב הנזקים במרינה מתרחשים כתוצאה מטביעה/ הצפה, וחלק ניכר ממקרים אלו קורה בעת שהיאכטה קשורה במקומה. צינור רקוב ומתפורר, ביצוע עבודות אחזקה ואי הקפדה על סגירת פתחי מי ים, וברזים רקובים וחלודים של מעברי גוף הם הגורם העיקרי להצפה. לא נעים להגיע בבוקר ליאכטה שקועה או מוצפת. שימו לב גם לסביבה בה אתם משאירים את היאכטה.
  4. תורן יאכטה לא אמור לפול במרינה. גם ברוח של של 50 קשר + התורן אמור לעמוד איתן. למה הוא נופל במרינה? סיבה ראשונה – מפרשים שנפתחים כתוצאה מהרוח ומפעילים עומס אדיר על התורן. סיבה שניה – יתרים (ונטות) ישנים ולרב חלודים. מדי שנה לפחות תורן אחד קורס בחורף במרינות בישראל בעת סערה. לא אמור לקרות, אבל קורה וניתן למניעה בקלות רבה. משאירים יאכטה לזמן ארוך במרינה? הורידו לחלוטין את המפרשים ואחסנו אותם בלוקר. קפלו גם גגונים ואחסנו. הרוח/ שמש/ מי מלח לא עושים להם טוב.