הכנת היאכטה לסערות החורף
אנחנו בתחילתו של החורף שעדיין לא הגיע במלוא עוצמתו, ומצפים לעוד מספר מערכות משמעותיות וסוערות שיפקדו את אזורנו. למקרה שעוד בדקתם האם אתם מוכנים לסערות החורף ולהפלגות בניהן, הכנו לכם מספר נקודות חשובות למחשבה והכנה.
הכנה לסערה
- פנדרים – חייבים להיות מנופחים וקשורים היטב. האם הם יספיקו על מנת להגן על היאכטה גם בפני משבי רוח של 40-50 קשר שעשויים לנשב בשיא סערה? באם לא, תוסיפו עוד כמה.
- חבלי היקשרות – רצוי להחזיק ביאכטה סט חבלים נוסף לתגבור בעת סערות ותקופות ארוכות יותר שלא תבקרו ביאכטה. בזמני סערה רצוי להכפיל את החבלים, לפחות את אלו שאתם צופים שיספגו את מירב העומס. במהלך סערות מפלס המים וכיווני הרוח משתנים ויש להכין את חבלי ההיקשרות בהתאם.
- זה הזמן לבדוק נזילות ביאכטה. בעיקר מהחלונות השונים וקו הלזבזת. במידה ומצאתם אנו ממליצים בחום לטפל בהקדם. נזילה לא מטופלת לאורך החורף, יוצרת רטיבות, יובש, נזקים וריח רע שקשה מאוד להיפטר מהם בטווח הארוך ורצוי מאוד להימנע מראש ולדאוג לאטימות בזמן.
- בחורף לעיתים אנו לא מגיעים ליאכטה במשך פרקי זמן ארוכים יחסית. בזמנים אלו חשוב מאוד לוודא תקינות של: המצברים, משאבות שיפוליים אוטומטית ברזי מי הים. ובכללי אם אנחנו יודעים שאנו לא מגיעים ליאכטה למשך תקופה ארוכה בחורף, עדיף להשאיר אותה כמה שיותר מוכנה לסערה, זה אומר גם להוריד כל מה שניתן מהסיפון למטה ולסגור ולאבטח את המפרשים היטב שלא יהיה מצב שיפתחו בזמן סערה – זה אחד ממקרי הנזק הנפוצים ביותר בסערות בתוך המרינה.
- קבוצת הווטסאפ של הרציף פעילה? אם לא, זה הזמן להקים קבוצת ווטסאפ של העוגנים ברציף ולהעזר אחד בשני. הגעת וראית בעיה אצל החבר? דווח לו ישירות. אתה לא יכול להגיע בזמן סערה – בקש מהחברים בקבוצה שיעיפו מבט על היאכטה שלך
- חליפת סערה טובה – אנחנו מקווים שאתם כן מנצלים את הימים הנוחים להפלגות גם בחורף. אבל לפעמים גשם יכול להפתיע ולכן חשוב להחזיק ביאכטה או אתכם, סט סערה שתוכלו להמשיך לתפקד כראוי גם אם יתפוס אתכם מזג אוויר קשה במפתיע. (זה נכון גם להפלגות קיץ ביוון, אירופה ומקומות רבים שגשם נפוץ בהם גם לאורך הקיץ).
- להקפיד לעקוב אחר התחזית, כמובן שבמידה ואתם מתכננים הפלגה אבל גם כשלא. תדעו מתי נכנס מזג אוויר סוער וצריך להגיע לבדוק את היאכטה, להכין אותה וגם לבצע בקרה תוך כדי ואחרי.
הסירה שלך מאוחסנת מחוץ למים?
1. ודא שהכיסויים מתוחים היטב. הצטברות של מים על הכיסוי תגרום לקריעת הכיסוי וחדירת מים לסירה עצמה.
2. ודא שפקק הניקוז פתוח וכי הסירה מוצבת בשיפוע. כך גם אם יכנסו מים פנימה, הם לא יצטברו בתוך הסירה.
3. לנתק מצברים (ולא לשכוח להביא בוסטר בתחילת העונה).
4. ציוד אישי שעלול להינזק מלחות כמו חגורות הצלה וחליפות גלישה – מומלץ לאחסן בבית.